DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
27°C
Ankara
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Çöpe atılan kıyafetler yeniden tasarlanarak defileyle tanıtıldı

AKSARAY’DA GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARINA ATILAN ELBİSELER KADIN AKTİVİTE MERKEZLERİNDE YENİDEN TASARLANARAK, “TÜRK TARİHİNDE KADIN VE GİYİM KUŞAMI” TEMALI İPEKYOLU DEFİLESİNDE TANITILDI.

Çöpe atılan kıyafetler yeniden tasarlanarak defileyle tanıtıldı
10.11.2021
A+
A-

Aksaray’da geri dönüşüm kutularına atılan elbiseler Kadın Aktivite Merkezlerinde yeniden tasarlanarak, “Türk tarihinde kadın ve giyim kuşamı” temalı İpekyolu Defilesinde tanıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından 2020 yılında ülke genelinde birçok ilde başlatılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında Aksaray Belediyesi kent merkezine atık kıyafet kutuları yerleştirdi. 1 yıl boyunca kent genelindeki 48 mahallede 260 noktadaki geri dönüşüm kutularında toplanan kıyafetler Kadın Aktivite Merkezlerinde kurs alan kadınlara teslim edildi. Aksaray Üniversitesinden gelen öğretim üyelerinin yardımıyla atık elbiseleri Türk tarihindeki yöresel kıyafetlere dönüştürmek için tasarım yapan kadınlar, 35 farklı tasarım ortaya çıkardı. Kadınların özel günlerde ve gündelik hayatta giydiği elbiseleri atık elbiselerle tasarlayan kursiyer kadınlar 35 farklı elbiseyi atığın nasıl dönüştüğüne dikkat çekmek amacıyla tanıtmak istedi. Belediye Başkanı Evren Dinçer’in eşi Merve Dinçer’in girişimleri ile Aksaray’da yeniden tasarlanan 35 yöresel elbise, “Türk tarihinde kadın ve giyim kuşamı” teması ve İpekyolu Defilesi adı altında tanıtıldı. Kentteki kurum ve kuruşlarda çalışan kadınlar, derneklere üye olan kadınlar ve ev hanımlarının bir araya geldiği defilede elbiseler podyumda sırayla tanıtıldı. İpekyolu Defilesi elbise tanıtımının ardından yapılan el sanatları sergisiyle son buldu.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in eşi Merve Dinçer, “Aksaray Belediyesi olarak bugün İpekyolu Defilesini düzenledik. Bu programımız kapsamında belediyemiz tarafından bazı mahallelere yerleştirilen giysi kutularından toplanan kıyafetlerin kullanılacak durumda olanları yıkanıp ütülenip ve ambalajlanıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Kullanılmayacak durumda olan kıyafetlerin ise detaylarını kullanarak bünyemize bağlı kadın aktivite merkezlerinde bulunan eğitmenlerimiz tarafından yeniden kıyafetler tasarlandı. 35 adet kıyafetimizin tasarımı bu şekilde geri dönüşüme kazandırılarak yapıldı. Bunun tanıtımını yapmak, şehrimizin tanıtımını yapmak adına ve sıfır atık projesine, geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla böyle bir program düzenledik” dedi.