DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Çöp kokusu gidecek, çiçek kokusu gelecek

GİRESUN BELEDİYESİ TARAFINDAN VİZYON 2028 PROJESİ KAPSAMINDA AKSU MAHALLESİNDEKİ ESKİ ÇÖP DÖKÜM ALANININ “ÇÖP KOKUSU GİDİYOR, ÇİÇEK KOKUSU GELİYOR” SLOGANI İLE DOLGU İMAR PLANI HAZIRLANDIĞI KAYDEDİLDİ.

Çöp kokusu gidecek, çiçek kokusu gelecek
23.05.2021
A+
A-

Giresun Belediyesi tarafından vizyon 2028 projesi kapsamında Aksu Mahallesindeki eski çöp döküm alanının “Çöp Kokusu Gidiyor, Çiçek Kokusu Geliyor” sloganı ile dolgu imar planı hazırlandığı ve bölgenin en büyük parkı yapılması için projenin onaylandığı kaydedildi.

Proje kapsamında eski çöp alanına çöp dökülmediği gibi, yıllardır buraya dökülen çöplerin de kaldırma çalışmalarının sürdüğü belirtilerek, Aksu çöp sahasının yeni adı ile Giresun 42. ve 47. Alay Parkının yapılacağı belirtildi.

Giresun Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Aksu eski çöp sahası Karadeniz sahil yolunun yapımının ardından AK Parti Belediyeciliği tarafından hazırlanan dolgu imar planlarına göre rekreasyon alanı yapılması amacı ile taş dolgu tahkimatı yapılmıştır. Ancak sonrasında CHP belediyeciliği ile insanların nefes almasını sağlayacak, yeşilim ve mavinin buluşma noktası olması planlanan bölge çöp depolama alanı olarak kullanılmıştır. Uzun yıllar Giresun il merkezinin çöp depolama alanı olarak kullanılmıştır. Uzun yıllar bu şekilde doğaya yapılan tahribat devam etmiş ta ki AK Parti hükümetinin çalışmaları neticesinde 2017 yılında Çavuşlu Katı Atık Depolama Tesisi faaliyete geçene kadar. Bu tarih itibari ile Aksu eski çöp sahasına çöp dökümü durdurulmuştur” denildi.