DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Çiğli’de atık pil toplama kampanyası başladı

ÇİĞLİ BELEDİYESİ İLE TAŞINABİLİR PİL ÜRETİCİLERİ VE İTHALATÇILARI DERNEĞİ İKTİSADİ İŞLETMESİ (TAP), ÇOCUKLARA VE GENÇLERE ATIK PİL TOPLAMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK AMACIYLA 7 AY SÜRECEK ÖDÜLLÜ ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASININ STARTINI VERDİ.

Çiğli’de atık pil toplama kampanyası başladı
13.10.2021
A+
A-

Çiğli Belediyesi ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP), çocuklara ve gençlere atık pil toplama alışkanlığı kazandırmak amacıyla 7 ay sürecek ödüllü atık pil toplama kampanyasının startını verdi.

Çiğli sınırları içerisinde bulunan anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselere yönelik atık pil toplama kampanyası başlatıldı. Kampanyayla, atık pilleri kaynağında ayrıştırarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek, öğrencilere çevre bilincini aşılamak ve daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye sahip olunması amaçlanıyor.

Kampanya boyunca; 50 ile 249 kg atık pil toplayan okullara her 50 kg atık pil için içerisinde 1 adet futbol topu, 1 adet basketbol topu ve 1 adet voleybol topunun yer alacağı top seti hediye edilecek. 250 kg atık pil toplayan okullar ise 1 adet STEM Robotik Sistem Seti ile ödüllendirilecek. 30 Nisan 2022 tarihine kadar devam edecek olan kampanya kapsamında toplanan piller, Çiğli Belediyesi tarafından TAP’a teslim edilecek. Ödül töreni 2022-2023 eğitim öğretim yılının başında gerçekleştirilecek.

Başkan Gümrükçü: “İnsani bir sorumluluk”

Gelecek nesillere yaşanabilir bir gelecek bırakmak için çevre ve doğa dostu uygulamalara önem verdiklerini ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çevremizi ve doğamızı korumak yalnızca belediyeciliğin gereği değil insani bir sorumluluk. Bu doğrultuda, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi ile çok önemli bir kampanya başlattık. Kontrolsüz olarak çöpe atıldığında doğaya verdiği zarar bilimsel olarak kanıtlanmış olan atık pillerin toplanması konusunda çocuklarımızda farkındalık ve alışkanlık yaratmayı amaçlıyoruz. Kampanya sonunda okullarımıza güzel hediyelerimiz olacak. Okul yöneticilerinden ve ebeveynlerden çocuklarımızı kampanyaya katılma noktasında teşvik etmelerini rica ediyorum” dedi.