DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Bu projeyle Sıcak Çermik Sivas’ın parlayan yıldızı olacak

SİVAS’TA ÖNEMLİ TURİZM BÖLGELERİNDEN OLAN SICAK ÇERMİK’E DEĞER KATARAK ŞEHİR TURİZMİNE KATKI SAĞLAYACAK OLAN BUNGALOV EVLER PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR

Bu projeyle Sıcak Çermik Sivas’ın parlayan yıldızı olacak
15.12.2021
A+
A-

Sivas’ta önemli turizm bölgelerinden olan Sıcak Çermik’e değer katarak şehir turizmine katkı sağlayacak olan Bungalov Evler projesi hızla devam ediyor.

Sivas’ta termal, sağlık ve doğa turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Sıcak Çermik Kaplıcası son yıllarda yapılan devlet ve özel sektör yatırımları ile cazibe merkezi haline gelmeye başladı. Uzun yıllar Sivas halkının vazgeçilmez tatil mekanlarından biri olan Sıcak Çermik, belediye ve valilik tarafından inşa edilen sosyal donatılarla da tatil severleri kendine çekiyor. Çermikteki turizm potansiyelinin iyi kullanılması adına yatırımlarına devam eden Sivas Belediyesi, bölgenin güney kısmına Bungalov tipi evler inşa ediyor. İçerisinde termal suyun da bulunduğu evlerin inşaat çalışmaları yüzde 50 seviyesine ulaştı. Çalışmaların yürütüldüğü bölgede incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, yaz sezonunda 22 bungalov evin hayata geçirileceğini belirterek, yaklaşık 18 milyon liraya mal olacak projenin ikinci etabıyla birlikte bungalov ev sayısının 50’ye çıkarılacağını söyledi.

“Sivas’ın ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sağlayacak’’

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Bilgin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sıcak Çermik Sivas’ın önemli turizm bölgelerinden birisi. Bu bölgeye kazandırdığımız Altın Kale, Çadır Kent ve Bungalov Evler ile birlikte inşallah Sıcak Çermik’i tatil köyü hüviyetine getireceğiz ve Sivas’ı dünyaya daha güzel tanıtmış olacağız. Sıcak Çermik’te Belediyemize ait otelimiz var, yine Aqua Park projesi de tamamlandı. Pandemiden dolayı hizmete açamadık ama inşallah ortam biraz daha normalleşince hizmete sunacağız. Çadır kenti, Altın Kale’si ve tamamlandığında ayrı bir değer katacak Bungalov Evler ile birlikte Sıcak Çermik önümüzdeki süreçte Sivas’ın parlayan bir yıldız olacak. Yıldız Dağı ve Sıcak Çermik hem kış turizmi, hem termal turizmle birlikte Sivas’ın ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sağlayacak bir proje. Projemiz 6 ay gibi bir sürede tamamlanacak. 22 adet bungalov evi ilk etapta hizmete sunmuş olacağız. Şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.