DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
19°C

Bu keklikler doğal dengeye katkı sağlıyor

ESKİŞEHİR’DE İNÖNÜ BELEDİYESİ TARAFINDAN YAKLAŞIK 3 YILDIR ÜRETİLEN KEKLİKLER, ZİRAİ MÜCADELE VE DOĞAL DENGEYE KATKI SAĞLAMAK AMACIYLA DOĞAYA SALINIYOR.

Bu keklikler doğal dengeye katkı sağlıyor
26.11.2021
A+
A-

İnönü Belediyesi tarafından yaklaşık 3 yıldır üretilen keklikler, zirai mücadele ve doğal dengeye katkı sağlamak amacıyla doğaya salınıyor.

İnönü Belediyesi’nin hayata geçirdiği Keklik Üretim Merkezi’nin temelleri, ilk olarak 2018 yılında belediyenin Fen İşleri Şantiyesi’nde atıldı. Üç yıldır devam eden çalışmalarla her yıl keklik sayısının artırıldığı üretim merkezinde bu yıl, 500’ün üzerinde keklik yetiştirildi. Yetiştirilen keklikler, zirai mücadele ve doğal dengeye katkı sağlamak amacıyla doğaya salınıyor. Kış aylarında ormana çekilen keklikler, yazın ovalara gelerek süne ve keneyle mücadelede de önemli yer tutuyor. Ayrıca keklikler, isteyen vatandaşlara da ücretsiz olarak veriliyor.

“Bakması avcılıktan daha zevkli oluyor”

Kekliklerin, zirai mücadele ve doğal dengeye katkı konularındaki öneminden bahseden İnönü Belediyesi’nde görevli Fikret Dağlar, “3 yıldır keklik üretiyoruz. 300 yumurta ile başladık. Yumurtaların yüzde 50’sini kuluçka makinesinde çıkardık. 120-130 tane civciv çıkardık. Bu civcivlerle de bu süreç devam etti. Geçen yıl 150-200 tane üretmiştik, bu yıl 500’ü geçtik. Bunları doğaya salıyoruz. Süne ve kene gibi zararlı hayvanlar için doğada faydalı bir hayvan. Bakımları normal kuşlara göre sıkıntılı oluyor. Altlığı ızgara olması gerekiyor. Protein yüklemek zorunda kalıyoruz. Kışın mesela ormana çekilir, yazın ovaya gelir. Ovada zararlı böcekli yer. Onlarla ilgilenmek güzel oluyor. Ben kendim avcıydım ama şimdi kıyamıyorsun. Bakması avcılıktan daha zevkli oluyor” dedi.