DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Çok Bulutlu
19°C
Perşembe Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Bozyazı’da caretta carettalar için sahilde ışıklar kapatıldı

MERSİN’İN BOZYAZI İLÇESİNDE, CARETTA CARETTALARIN YUMURTADAN ÇIKMA DÖNEMİ DOLAYISIYLA BOZYAZI BELEDİYESİ TARAFINDAN YUVALARI KORUMA ALTINA ALINIRKEN, SAHİL KESİMİNDEKİ AYDINLATMALAR DA KAPATILDI.

Bozyazı’da caretta carettalar için sahilde ışıklar kapatıldı
14.08.2021
A+
A-

Dünya Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) kırmızı listesinde bulunan caretta carettaların Akdeniz’deki yuvalama noktalarından biri olan Mersin’in Bozyazı ilçesinde, caretta carettaların yumurtadan çıkma dönemi dolayısıyla Bozyazı Belediyesi tarafından yuvaları koruma altına alınırken, sahil kesimindeki aydınlatmalar da kapatıldı.

Bozyazı Belediyesinden yapılan açıklamada, deniz kaplumbağası yavrularının denize ulaşabilmeleri için çalışma yapıldığı belirtildi. Nesli tükenmekte olan caretta carettaların bu ay içerisinde Bozyazı sahillerinde yumurtadan çıkma döneminde oldukları ifade edilen açıklamada, denize doğru gitmeleri gereken yavruların ışıktan etkilenerek ters yöne gittiklerine dikkat çekildi. Caretta yavrularının çeşitli tehdit ve problemlerle karşılaştıkları kaydedilen açıklamada, “Belediye olarak Sahil Yaşam Parkı yürüyüş yolu aydınlatmalarını üreme dönemi geçinceye kadar belirli süreyle kapatmış bulunmaktayız. Tüm vatandaşlarımıza göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz” denildi.

Bozyazı Belediyesinin aldığı kararın örnek bir davranış olduğunu ve desteklediklerini ifade eden vatandaşlar, sahil kesiminde bulunan sitelerin ve işletmelerin de akşamları ışıklarını kapatarak çevreye duyarlı olmalarını ve belediye destek vermelerini istediler.