DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
19°C

Bozdağlar’da karla mücadele sürüyor

500 RAKIM VE ÜZERİNDEKİ MAHALLELER KARDAN NASİBİNİ ALIRKEN ORTAYA KARTPOSTALLIK MANZARALAR ÇIKTI.

Bozdağlar’da karla mücadele sürüyor
20.12.2021
A+
A-

Kış mevsimi Ödemiş’in dağlık bölgelerinde etkisini gösterdi. Bozdağlar ve Aydın dağları beyaza bürünürken, kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için iş makineleri yoğun bir çalışma içerisine girdi.

Küçük Menderes havzasında Bozdağlar ve Aydın dağlarının beklediği kar yağışı hafta sonu etkisini gösterdi. 500 rakım ve üzerindeki mahalleler kardan nasibini alırken ortaya kartpostallık manzaralar çıktı.

Bozdağlar ve Aydın dağları üzerindeki mahallelerde kar güzelliğinin günlük hayatı olumsuz etkilememesi için çalışma başlatıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde başlatılan kış şartlarıyla mücadele kapsamında Bozdağ Mahallesi, Gölcük Yaylası, Subatan Yaylası, Artıcak, Horzum ve Çamyayla’nın bağlantı yollarında kar küreme ve tuzlama çalışması yapıldı.

Olumsuz hava koşullarının beraberinde getirebileceği mağduriyetleri en aza indirmek üzere çalışmalarına devam eden Kriz Masası’na 0232 544 9097 numaralı telefondan 7 gün 24 saat yardım çağrıları iletilebiliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimleriyle koordineli şekilde çalışacak Kriz Masası, soğuk kış günlerinde sokakta kalan vatandaşlar için de göreve hazır olacak. Vatandaşlar, yardım çağrılarını belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden mesaj yoluyla da iletebilecek.

Bu arada, dağlık kesimlerdeki yolları kullanan sürücülerin kış lastiği ve zincir kullanımına mutlaka dikkat etmeleri gerektiği uyarısı yapılıyor.