DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Çok Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
19°C

Bingöl’de yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

BİNGÖL’DE ÇETİN GEÇEN KIŞ ŞARTLARI NEDENİYLE YİYECEK BULMAKTA ZORLANAN CANLILAR İÇİN BELEDİYE VE DOĞA KORUMA EKİPLERİ, BİRÇOK BÖLGEYE MAMA İLE YEM BIRAKTI.

Bingöl’de yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı
23.01.2022
A+
A-

Bingöl’de çetin geçen kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan canlılar için belediye ve doğa koruma ekipleri, birçok bölgeye mama ile yem bıraktı.

Bingöl genelinde çetin geçen kış şartları nedeniyle sokakta ve kırsal alanda yaşayan canlılar, yiyecek bulmakta zorlanıyor. Bu durumdan dolayı düzenli olarak çalışma yapan belediye ve doğa koruma ekipleri, canlıların sık yaşadığı alanda mama ile yem bırakıyor. Bu kapsamda, Bingöl Belediyesi ekipleri kent merkezinin birçok bölgesine kedi ve köpekler için mama bırakırken, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri ise Ormanardı Devlet Avlağına 250 kilo buğday ve 300 kilo pazar artığı bırakarak yemleme çalışması yaptı.

Ekiplerin çalışmalarının kış boyunca devam edeceği kaydedildi.