DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bingöl’de kar esareti: Araçlar kara gömüldü, 281 köy yolu ulaşıma kapandı

BİNGÖL’DE KALINLIĞI YAKLAŞIK 50 SANTİMETREYE ULAŞAN KAR, HAYATI DURMA NOKTASINA GETİRDİ. KENT MERKEZİNDE PARK HALİNDEKİ ARAÇLAR KARA GÖMÜLÜRKEN, 281 KÖY YOLU DA ULAŞIMA TAMAMEN KAPANDI.

Bingöl’de kar esareti: Araçlar kara gömüldü, 281 köy yolu ulaşıma kapandı
19.01.2022
A+
A-

Bingöl’de kalınlığı yaklaşık 50 santimetreye ulaşan kar, hayatı durma noktasına getirdi. Kent merkezinde park halindeki araçlar kara gömülürken, 281 köy yolu da ulaşıma tamamen kapandı.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl ve çevresinde kar yağışının etkili olacağını duyurmasının ardından başlayan kar nedeni ile kentte hayat durma noktasına geldi. Dün öğle saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar, kent merkezinde 50 santimetreyi aşarken, park halinde araçlar kara gömüldü, 281 köy yolu da ulaşıma kapandı. Eğitim ve öğretime de ara verilen kentte esnaflar iş yerlerinin önünü temizlerken, sürücüler de trafikte ilerlemekte zorluk yaşadı.

“3-4 yıldır böyle kar yağmadı”

Bingöl’de yaklaşık 4 yıldır böyle bir kar yağmadığını belirten vatandaşlardan Remzi Çeliker, “Bingöl’de yoğun bir kar yağışı var. Şu ana kadar 50 santime yakın bir kar yağdı ama belediye ekipleri hem yollarda hem de kaldırımlarda yoğun bir çalışma yapıyor. 3-4 senedir böyle yoğun bir kar yağışı görmedik, bu yağıştan da çok memnunuz. İnşallah biraz daha yağar” dedi.

Belediye ve İl Özel idare ekipleri sahada

Etkili olan kar yağışıyla beraber Bingöl Belediyesi ekipleri, ana cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. 100 kürek işçisi, 4 kepçe, 4 greyder ve 1 adet kaldırım süpürme aracıyla çalışma yapan belediye ekipleri, kent merkezindeki çalışmalarına kar yağışına rağmen devam ediyor. Yine kar nedeniyle Valilik İl Özel İdaresi hizmet ağı içinde bulunan 281 köy yolu da ulaşıma kapandı. İl Özel İdare ekipleri, kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için yoğun bir mesai harcıyor.

Ayrıca yoğun kar yağışının devam ettiği Bingöl’de, Genç-Diyarbakır karayolu da tipi nedeniyle saat 08.35 itibari ile araç trafiğine kapatıldı.