DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
19°C

Belediye Başkanı kolları sıvadı, dev kazanlarda kemik pişirip hayvanları elleriyle besledi

SOĞUK HAVANIN SIFIRIN ALTINDA 15 DERECELERİ BULDUĞU ERZURUM’DA SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI. KASAPLARDAN TOPLANAN KEMİKLER VE VATANDAŞLARDAN ALINAN BAYAT EKMEKLER KAZANLARDA PİŞİRİLEREK DOĞAYA BIRAKILDI.

Belediye Başkanı kolları sıvadı, dev kazanlarda kemik pişirip hayvanları elleriyle besledi
27.12.2021
A+
A-

Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derecelere kadar düştüğü Erzurum’da sokak hayvanları unutulmadı. Kasaplardan toplanan kemikler ve vatandaşlardan alınan bayat ekmekler kazanlarda pişirilerek doğaya bırakıldı.

Erzurum’da Aziziye İlçe Belediyesi sokak hayvanlarını ve yaban hayatını soğuk havada yalnız bırakmadı. Gündüz sıfırın altında 15, gece ise 20 dereceleri bulan soğuk havada karın kapladığı arazide yiyecek bulamayan hayvanlar için kazanlar kaynadı. Aziziye ilçesindeki kasaplardan toplanan kemik ve sakatatlar vatandaşlardan alınan bayat ekmeklerle birlikte dev kazanlarda pişirilerek karla kaplı alanlara bırakıldı.

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ise kazanlarda kendi elleriyle hayvanlar için pişirdiği kemikleri yine kendi elleriyle köpeklere verdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Orhan, yaban hayatına destek olmak amaçlı kış boyunca faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade ederek, “Kış şartlarının ağırlaşması ve hava sıcaklıklarının ciddi anlamda düşmesinden dolayı doğada yaşayan hayvanlarımız besin sıkıntısı çekmekteler. Bizler belediye olarak yapmış olduğumuz bu çalışmada birçok yönü ortaya koyuyoruz. Kasapların atık etlerini topladık, vatandaşımızın bayat ekmeği israf etmeme hususunda duyarlılıkları var onlardan da bayat ekmekleri toparladık. Burada da topladığımız ürünleri kazanlarda kaynatıyoruz. Besinler piştikten sonra ilçemiz sınırındaki hayvanlar için doğaya bırakacağız” dedi.

Öte yandan yaban hayatına kış mevsiminde destek olmak amaçlı yapılan bu faaliyet Aziziye Belediyesi önderliğinde kış mevsiminin tamamında devam edecek.