DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Yağmurlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Başkan Soyer’den depremzedelere emsal müjdesi

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN, BAYRAKLI BELEDİYE MECLİSİNDE ALINAN EMSAL ARTIŞINI ONAYLAMASI SONRASI, DİĞER İLÇELERDEKİ DEPREMZEDELERİN BEKLEDİĞİ MÜJDE BAŞKAN TUNÇ SOYER’DEN GELDİ. SOYER, “KENT GENELİNDE, DEPREMDE AĞIR VEYA ORTA HASAR GÖRMÜŞ BİNALARIN TAMAMINA PARSEL BAZINDA EMSAL ARTIŞI VERİLMESİ TEKLİFİNİ ÖNÜMÜZDEKİ İLK MECLİSE SUNACAĞIM” DEDİ.

Başkan Soyer’den depremzedelere emsal müjdesi
13.10.2021
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin, Bayraklı Belediye Meclisinde alınan emsal artışını onaylaması sonrası, diğer ilçelerdeki depremzedelerin beklediği müjde Başkan Tunç Soyer’den geldi. Soyer, “Kent genelinde, depremde ağır veya orta hasar görmüş binaların tamamına parsel bazında emsal artışı verilmesi teklifini önümüzdeki ilk meclise sunacağım” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim 2020 depremi sonrası orta ya da ağır hasar raporu almış tüm binalar için emsal artışı vereceklerini duyurdu. Bayraklı Belediye Meclisinin aldığı “parsel bazında yüzde 20, ada bazında yüzde 30 emsal artışı” kararının, hafta başında İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandığını hatırlatan Başkan Soyer, “Bayraklı’da deprem nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın ve ilçenin derdine derman olacak çözüm üretildi; ancak İzmir’in tamamında depremle ilgili negatif sonuçlar doğdu. En büyük felaket Bayraklı’da yaşandı; ama Menderes ve Karaburun’a kadar uzanan bir tablo var” dedi.

Toplumda oluşan çözüm beklentisinin farkında olduğunu ifade eden Başkan Soyer, bu nedenle depremden en çok etkilenen Karşıyaka, Bornova, Konak ve Karabağlar belediye başkanları ile bir araya geldiğini söyledi, şöyle devam etti:

“Yaptığım görüşmelerin neticesinde, sadece belirli ilçelerde değil, kent genelinde depremde ağır veya orta hasar görmüş binaların tamamına parsel bazında emsal artışı verilmesi yönünde önergeyi belediye meclisimize sunmaya karar verdim. Bunu, ilk mecliste sunacağız. Böylece, kent genelinde deprem nedeniyle orta ve ağır hasar raporu verilmiş tüm binalardaki hak sahibi yurttaşlarımızın derdine derman olmak istiyoruz. Meclisimiz nasıl takdir ederse öyle karar vereceğiz.”

“Kentin geleceğini ipotek altına almayız”

Başkan Tunç Soyer, bir yandan depremzede yurttaşların sorununu çözme iradesi gösterdiklerini; ancak diğer taraftan şehircilik ilkelerini gözetmek zorunda olduklarını da kaydetti, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz ağır veya orta hasar görmüş binalara, parsel bazında ilave bir hak vereceğiz. Böylece deprem mağduru yurttaşlarımıza, oturulmaz duruma gelmiş binalarını aynı şekilde yapma imkânı sunacağız. Yerinde dönüşüm yapacağız. Aynı şekilde, aynı metrajda, o parselde. Ama bunu yaparken; İzmir’in bütünü için negatif sonuçlar doğuracak sonuçlara imza atamayız. Planlamacılık disiplinine aykırı davranamayız. Gelecekte bu şehrin insanlarını, çocuklarını ipotek altına alacak sonuçların doğmasına izin veremeyiz. Özetle, üzerine basa basa ifade ediyorum; mağdurun yanında bir karar alırken, kentin geleceğini de koruyoruz.”