DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Yağmurlu
19°C

Bakan Kurum ile görüşen Altınok’tan kentsel dönüşüm müjdesi

KEÇİÖREN BELEDİYE BAŞKANI TURGUT ALTINOK, ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM İLE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ GÖRÜŞMENİN ARDINDAN KEÇİÖRENLİLERE İLÇEDEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI İLGİLİ MÜJDE VERDİ.

Bakan Kurum ile görüşen Altınok’tan kentsel dönüşüm müjdesi
25.12.2021
A+
A-

Ankara Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Keçiörenlilere ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları ilgili müjde verdi.

Altınok, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Keçiören’e Müjde! Kentsel dönüşüm planlarımız sürekli engelleniyor fakat Keçiören’in yüzde 90’ı bizden kentsel dönüşüm istiyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüştük, talimatı verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız Keçiören’in beklentisi olan kentsel dönüşüm planlarını yapacak” dedi.

Bakan Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ile millet bahçesi, kentsel dönüşüm ve sıfır atık çalışmalarımız başta olmak üzere Keçiören’deki çevre ve şehircilik yatırımlarımızı ele aldığımız bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik” değerlendirmesinde bulundu.

Belediye Başkanı Altınok mesajında, 18 Kasım 2021’de Keçiören’in Kızlarpınarı Caddesi’ndeki Onbirler Apartmanı’nda yaşanan patlamada ölümlerin yığma yapıya bağlı olarak meydana geldiğini hatırlatarak şunları kaydetti:

“Eskiyen bir kent var. Biliyorsunuz, bir patlama oldu. Ölüm ise patlamadan değil binanın eski ve yığma olmasından dolayı oldu. 3 vatandaşımız rahmetli oldu. Allah rahmet eylesin. İnsan hayatı, insan canı her şeyden değerlidir, paha biçilemez. Bakan Murat Kurum Bey’e bundan dolayı 950 bin Keçiörenli adına çok teşekkür ediyorum. Bakanımız bir caddemizin düzenlenmesi ile ilgili de talimat verdi.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının sıfır atık projesi kapsamında Keçiören Belediyesine destek verdiğini de söyleyen Altınok, “Bakanımız Sıfır Atık Projesi kapsamında da belediyemize ciddi bir katkı ve destek verdi. Biz hâlihazırda atıkları değerlendiriyoruz. Kompost makinemizle gübre üretiyoruz. Atıkların toplanması ve değerlendirilmesi belediyemizin Sıfır Atık Projesi kapsamında devam eden çalışmalarındandır. Bakanımız bizleri dinliyor, çözüm yolları arıyor; nasıl destek olabilirim, nasıl katkı sağlayabilirim diye. Hem bize hem de belediyelerimizin tamamına ciddi destekleri var” ifadelerini kullandı.