DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
17°C
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Hafif Yağmurlu
19°C
Pazartesi Yağmurlu
19°C

Bağlar Belediyesi toprağa bereket, ulaşıma nefes oldu

DİYARBAKIR’IN AK PARTİLİ BAĞLAR BELEDİYESİ, SÖNMÜŞ VOLKANİK OLAN YANARDAĞ OLAN KARACADAĞ’IN ETEKLERİNDE ÇIKAN BAZALT TAŞINDAN DÖNÜŞTÜRDÜĞÜ ASFALT İLE SON İKİ YILDA 148 BİN TON ASFALTLAMA GERÇEKLEŞTİREREK BU TAŞLARDAN TEMİZLEDİĞİ 900 BİN METREKARELİK ALANI DA TARIMA KAZANDIRDI.

Bağlar Belediyesi toprağa bereket, ulaşıma nefes oldu
25.04.2021
A+
A-

Diyarbakır’ın AK Partili Bağlar İlçe Belediyesi, sönmüş volkanik yanardağ olan Karacadağ’ın eteklerinde çıkan bazalt taşından dönüştürdüğü asfalt ile son 2 yılda 148 bin ton asfaltlama gerçekleştirerek bu taşlardan temizlediği 900 bin metrekarelik alanı da tarıma kazandırdı.

Yaklaşık 2 yıl önce Karacadağ bölgesinde asfalt plenti taş kırma ve eleme konkasör tesisi kuran Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi, bu bölgeye özgü olan siyah bazalt taşından hem ulaşım hizmeti üretti hem de bugüne kadar taşlardan dolayı kullanılamayan arazileri tarıma kazandırarak ekonomiye destek sağladı. Tesiste işletilen bazalt taşından üretilen mucur ve alt yapı ve üst yapı malzemeleriyle bölgede bulunan 128 kırsal yerleşim yerine ilçe tarihinin en büyük yeni yol açma hizmeti kazandırıldı. Burada çıkan asfalt ile de ilçe merkezi ve Diyarbakır’ın başka bölgelerinde iki yılda 148 bin ton asfaltlama gerçekleştirildi. Taşlardan temizlenen 900 bin metrekarelik alan çiftçiler için ücretsiz olarak tarıma kazandırılarak ekonomiye katkı sağlandı. Bu hizmet, bölgede tarıma bereket ve ulaşıma nefes oldu, daha önce önemsenmeyen taşlar fırsata dönüştürüldü.

Başarının sırrını açıkladı

Büyük bir özveri ve emekle bazalt taşını iki yönlü hizmete dönüştürdüklerine dikkat çeken Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, “Bugün elhamdülillah Karacadağ’da daha önce kullanılamayan arazilerde çiftçilerimiz verimli ve bereketli tarım yapıyor. Biz de burada ürettiğimiz asfalt ve diğer yol malzemeleriyle şehrimizin her tarafında harıl harıl hizmet yapıyoruz. İşte hizmet ve milletini sevmek budur” dedi.

Bağlar Belediyesi, bazalt taşının değerlendirilerek ulaşım ve tarıma sağlanan katkı ile ilgili video hazırladı. Videoda belediyenin 24 yıllık ulaşım personeli Refik Yılmaz’ın taşların arazilerden temizlenerek asfalta dönüştürülmesi süreci ile ilgili anlatımına yer verildi.