DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C

’Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinlikleri Manisa’da başladı

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KENTLERİ VE BELEDİYELERİ SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM TEDBİRLERİ ALMAYA VE DESTEKLEMEYE TEŞVİK EDEN, HER YIL 16-22 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA DÜNYANIN HER YERİNDE KUTLANAN AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA BİSİKLET YOLUNDA BOYAMA ÇALIŞMALARINI BAŞLATTI. ÇALIŞMAYI, KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER DAİRE BAŞKANI FIRAT ÖZCAN DA TAKİP ETTİ.

’Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinlikleri Manisa’da başladı
16.09.2021
A+
A-

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri kapsamında bisiklet yolunda boyama çalışmalarını başlattı. Çalışmayı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fırat Özcan da takip etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. 2021 yılında “Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik” olarak belirlenen tema doğrultusunda ilk olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kampüsü güzergahındaki bisiklet yolunda boyama çalışmaları gerçekleştirildi. Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaları Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan da takip etti. Bunun yanı sıra etkinliğin ilk gününde Atatürk Kent Parkı içerisinde spor aktiviteleri de düzenlendi. 2002 yılında ilk kez kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası’nın; 2021 yılında “Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik” temasıyla düzenlendiğini belirten Özcan, “Hafta süresince, belediyelerin ulaşım planlamasının ve toplu ulaşım sisteminin geliştirilmesi, bisiklet ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların ise bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesinin teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Biz de bu kapsamda şehrimizde gerçekleştirilen ilk etkinliğe katıldık. Bunun yanı sıra Atatürk Kent Parkı içerisinde sportif faaliyetler de gerçekleştiriliyor. Hafta boyunca birçok etkinlik düzenleyeceğiz” diye konuştu.