DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C

ASKİ, bayram öncesi su tasarrufu ve kurban atıkları konusunda uyardı

ASKİ, BAYRAM ÖNCESİ SU TASARRUFU VE KURBAN ATIKLARI KONUSUNDA UYARDI

ASKİ, bayram öncesi su tasarrufu ve kurban atıkları konusunda uyardı
18.07.2021
A+
A-

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ), Kurban Bayramı nedeniyle dere yatakları ile atık su ve yağmur suyu hatlarına kurban atıklarının atılmaması ve suyun israf edilmeden kullanılması konusunda vatandaşları uyardı.

ASKİ Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi vatandaşları kurban atıkları ve su tasarrufu konusunda uyardı. Bayramda kurban atıklarının kanalizasyon ve dere yatağı gibi yerlere değil, belediyelerin gösterdiği alanlara bırakılması konusuna dikkat çeken ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, vatandaşlara suyu tasarruflu kullanmaları için de çağrıda bulundu.

Ankara’nın atık ve yağmur suyunu toplayarak arıtma tesislerine ileten kanalizasyon hatlarının, atılan kurban atıkları ile çöpler nedeniyle zaman zaman işleyemez hale geldiğine vurgulayan Öztürk, “Ne yazık ki bazı vatandaşlarımız kanalizasyon hatlarını çöplük gibi kullanıyor. Yağmur hatlarına atılan çöpler akışı engelleyerek kısa sürede tıkanmalara, kanal taşmalarına ve su baskınlarına neden oluyor” dedi.

Tıkanan hatların maddi kayıplara neden olduğunu, halk sağlığı açısından ciddi risk oluşturduğunu hatırlatan Öztürk, şunları söyledi:

“ASKİ olarak kentimizin dört bir yanında kanalizasyon hatları, mazgallar ve dere yataklarının periyodik bakım ve temizliklerini aksatmadan yapıyoruz. Bakım, onarım ve temizlik ekiplerimizle Kurban Bayramı öncesinde de atık ve yağmur suyu taşıyan kanallarda son teknolojiyle üretilen araçlarla kapsamlı bir temizlik çalışması yaparak tüm önlemleri alıyoruz.”