DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
21°C
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Aliağa’da festival havasında temizlik etkinliği

ALİAĞA’DA DİP VE KIYI TEMİZLİĞİ YAPILDI

Aliağa’da festival havasında temizlik etkinliği
19.09.2021
A+
A-

İzmir’in Aliağa ilçesinde denizlerin temiz tutulması konusunda farkındalık oluşturmak ve kirlilikle mücadeleyi özendirmek amacıyla dip ve kıyı temizliği yapıldı. ‘Uluslararası Kıyı Temizliği Günü’ kapsamında şenlik havasında gerçekleştirilen etkinliğe Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı ev sahipliği yaptı.

‘Deniz Varsa Yaşam Var’ mottosuyla düzenlenen etkinliğe Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Kaymakamı Ömer Karaman, daire amirleri ve çevre gönüllüleri katıldı. Aliağa Belediyesi ile Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) iş birliğindeki etkinlik, ekiplerin sabahın erken saatlerinde Güzelhisar Çayı’nın denize döküldüğü alanda yaptığı kıyı temizliğiyle başladı.

Denizden çıkarılan atıklar rıhtımda sergilendi

Avcı Ramadan Parkı’ndaki etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından amatör balıkçılar ve dalgıçlardan oluşan çevre gönüllülerinin suyun altında yaptığı dip temizliği ile devam etti. Dalgıçlar, suyun dibinden çıkardıkları lastik, pet şişe, cam şişe gibi çeşitli atıkları insanların dikkatini çekmek ve toplumu bilinçlendirmek için rıhtımda sergilendi. Avcı Ramadan Parkı’nda yapılan temizlik çalışmasına, Aliağa Belediyesi milletin ekibi personeli de destek verdi. Çevre temizliği konusunda farkındalığı artırmayı amaçladıklarını belirten Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Handan Çetiner Şirin, “Gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza ve tüm halkımıza örnek olup kıyılarımızın, denizlerimizin ve ormanlarımızın sürekli temiz kalmasını istiyoruz. Etkinliğimize destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“Etkinlik tamamen farkındalık oluşturmak adına yapılıyor”

Geçen sene pandemiden dolayı yapamadıkları deniz temizliğini bu yıl gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) Başkanı Naci Biçer, “Buradaki etkinlik tamamen farkındalık oluşturmak adına yapılıyor. Önemli olan denizlerimizi kirletmeden her zaman temiz tutabilmeyi öğrenmektir. Deniz kirliliği balıklara ve ekosisteme ciddi zararlar veriyor. Hepimiz denize ve çevreye saygı duyup çevreyi temiz tutmalıyız” ifadelerini kullandı.

“Hayalimiz Aliağa’mızın mavi bayraklı bir sanayi şehri olmasıdır”

Aliağa’yı mavi bayraklı bir sanayi şehri yapmayı hedeflediklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Aliağa’mız sanayi ve liman şehri. Bizim hedefimiz, hayalimiz Aliağa’mızın mavi bayraklı bir sanayi şehri olmasıdır. Deniziyle, doğasıyla ve tüm güzellikleriyle çevre kirliliğinin minimize edildiği bir sanayi şehri olması. Bu noktada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu hedefe ulaşabilmemiz için her vatandaşımıza sorumluluk düşüyor. En büyük sorumluluk da sanayicilerimize düşüyor. Sanayicilerimizle birlikte Aliağa’mızı daha temiz, daha güzel, daha az kirliliğin olduğu bir şehir yapma noktasında emek sarf ediyoruz” diye konuştu.

“Kadın elinin değdiği her yer güzelleşir”

Başkan Serkan Acar, Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda yapılan dip ve kıyı temizliği etkinliğinin çocukları bilinçlendirmek ve çevre temizliği konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak adına önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Etkinlik alanında çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Serkan Acar, yaptıkları temizlik çalışmalarından ötürü çoğunluğu kadınlardan oluşan belediye temizlik işleri çalışanlarına teşekkür etti. Çevreyi temiz tutma konusunda herkesin sorumlu olduğunu belirten Başkan Serkan Acar, özellikle kadın çalışanların büyük bir gayretle çalıştığına dikkat çekerek “Kadın elinin değdiği her yer güzelleşir” diye belirtti.