DOLAR
19,4032
EURO
21,2751
ALTIN
1.252,26
BIST
5.012,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
19°C
Ankara
19°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Çok Bulutlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
19°C

Akşehir’de beyaz bereket temizlik çalışmaları sürüyor

KONYA’NIN AKŞEHİR İLÇESİNDE YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE AKŞEHİR BELEDİYESİ İLE KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KOSKİ VE FEN İŞLERİ EKİPLERİNCE İLÇE MERKEZ VE DIŞ MAHALLELERDE KAR TEMİZLİĞİ ÇALIŞMALARI YAPILDI.

Akşehir’de beyaz bereket temizlik çalışmaları sürüyor
31.01.2022
A+
A-

Konya’nın Akşehir ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle Akşehir Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ ve Fen İşleri ekiplerince ilçe merkez ve dış mahallelerde kar temizliği çalışmaları yapıldı.

İlçede saat 05.00’de başlayan kar küreme ve kaldırım temizliği çalışmaları gün boyu devam ederek Akşehir genelinde kapalı yol kalmadı. Ekipler özellikle yollarda ve dar sokaklarda park eden araçlar nedeniyle çalışmalarında güçlük yaşarken, tarihi evlerin bulunduğu sokaklarda vatandaşların damlarındaki karları kürümesi nedeniyle de sık sık bu sokaklarda ikinci, üçüncü kez temizlik çalışması yaptı.

Kar temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, bu yılın bereketli bir yıl olacağına dikkat çekerek, “Bu sene yağışlar oldukça bereketli oldu. Bu beyaz bereket sayesinde yaz aylarında susuzluk konusunda inşallah sıkıntı yaşamayacağız. Çitçimiz için de inşallah bereketli, bol mahsullü bir yıl olacak. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde kar temizliği çalışmalarını sürdürürken, yolda kalanlara da yardımcı oluyor. Özel diyaliz merkezinin hastalarını taşıyan servis aracı Doğanhisar-Üçhüyük, Reis yolunda kaymasından dolayı bulunduğu yoldan çıkmış, araç saplandığı yerden belediyemiz ekiplerince kurtarılmış ve arıza yaptığından dolayı da içinde bulunan hastaların diyaliz merkezine ulaşımları tarafımızca sağlanmıştır. Yaşanan bu talihsiz kazada herhangi bir can kaybı şükür ki yaşanmamıştır. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.