48 yıllık Sinop Belediyesi binası yıkılıyor

SİNOP’TA, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI (TOKİ) TARAFINDAN YAPIMINA BAŞLANAN SİNOP KENT MEYDANI MİLLET BAHÇESİ PROJESİ KAPSAMINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR. PROJE KAPSAMINDA YAKLAŞIK 50 SENELİK SİNOP BELEDİYESİ BİNASI YIKIMINA BAŞLANDI.

48 yıllık Sinop Belediyesi binası yıkılıyor
17.12.2021

Sinop’ta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımına başlanan Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi Projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında 48 senelik Sinop Belediyesi binası yıkımına başlandı.

Sinop Kent Meydanı Projesi kapsamında tarihi kale surlarının önünde bulunan binaların yıkılarak Sinop’un yeni bir yeşil alana kavuşacağını belirten Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, “Yıkılacak binaların içerisinde yer alan, 1973 yılından beri hizmet veren belediye hizmet binamızda yıkıma başlandı. Çok kısa bir süre önce belediye hizmet binamızı Bostancılı Mahallesi’ne taşıdık. Vatandaşlarımızın ulaşımla ilgili sıkıntılar yaşayabileceği, hizmet alma noktasında bir takım engellerle karşılaşabileceğini düşünerek şehir içerisinde bir ek hizmet binası yapmayı uygun gördük. Ve hemen kentin merkezinde Sakarya Caddesi Tütüncü Sokak üzerinde bir belediye ek hizmet birimi oluşturduk. Bu birim dediğim gibi Sakarya Caddesi’nde vatandaşlarımızın çok kolaylıkla ulaşabilecekleri bir noktada” dedi.